Меню сайта

ДНУ ім. Олеся Гончара

Організація харчування учнів
 

Основними чинниками формування здоров’я-зберігаючого середовища є фізичне виховання, гігієнічний режим праці і відпочинку, режим і якість харчування дітей.

Організація харчування учнів закладу регламентується законами України «Про освіту» (ст. 25), «Про загальну середню освіту» (ст..22), «Про охорону дитинства» (ст. 5), Постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2014 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», іншими нормативними документами.

У минулому навчальному році вжито невідкладних заходів щодо створення умов для організації харчування дітей. Організовано повноцінне, безпечне та якісне харчування дітей (замовлення та прийняття до закладу безпечних і якісних продуктів харчування та продовольчої сировини в необхідній кількості, додержання умов і термінів їх зберігання, технології виготовлення страв, правил особистої гігієни працівників харчоблоку, виконання норм харчування тощо).

Розроблено і затверджено режим, графік харчування дітей у шкільній їдальні.

Учні пільгових категорій отримували безкоштовне гаряче харчування, а саме:

учні з багатодітних сімей – 22 чол.,

учні з малозабезпечених сімей –5 чол.,

учні під опікою та учні з прийомних сімей – 6 чол.,

вихованці ГПД – 6 чол. (на 100%), 5 чол. (на 50%)

              Для учнів 1 - 4 класів надавалося безкоштовне харчування.

Гарячим харчуванням було охоплено 227 учні 1-4 класів, що становило 100 %.

              Учнів 5-11 класів - 206 чол., що становило 82%.

      Таким чином, гарячим харчуванням у школі було охоплено 433 учня, що складає 91 %.

Учнів школи забезпечено питною водою гарантованої якості. На кухні встановлено фільтри, на які є сертифікати якості. У деяких класах використовується альтернативна вода.

Постійно опрацьовувалась та надавалась інформація щодо кількості дітей, які одержували гаряче харчування. Регулярно здійснювалося складання щоденного меню на підставі примірного двотижневого меню-розкладки та затверджувалося директором школи. Проводилася роз’яснювальна робота серед батьків щодо організації харчування в сім’ї дітей різного віку.

Було складено та затверджено списки дітей, які потребують дієтичного харчування, із залученням медичних працівників. Проінформовано всіх батьків про правила одержання безкоштовного харчування та вимоги до оформлення документів.

З представниками ради школи створено групу контролю за якістю харчування дітей, яка працювала впродовж навчального року.

Повернутись до головної

Профиль

Національна дитяча гаряча лінія


1 2 3 ... 35 36 »

Освітній процес

 
Увага! Призупинення

освітнього процесу!
Подробнее

Важливе повідомлення

 

У зв'язку з перевищенням порогу захворюваності на ГРВІ призупинено заняття у окремих класах.

Подробнее

Навчальна евакуація

 

Відбулась навчальна евакуація.

Подробнее

Новорічна казка

 

20 грудня 2019 року у нашій школі відбулися новорічні ранки для учнів.

Подробнее

Профорієнтація

 
Майстер-клас з профорієнтації
Подробнее

Навчальна евакуація

 

Увага! Увага! Увага!

     Навчальна евакуація
Подробнее

Конкурс проектів та стартапів InnoDnipro

 
​​​Ура! Перемога!   
Учень 9-Б класу, Дробишев Макар, прийняв участь у конкурсі проектів та стартапів InnoDnipro. Успішно виступив та виборов IV місце, зі своїм пристроєм Pulsar. 
Подробнее

Оздоровчий літній табір "Сонячний берег"

 
Подробнее

Оздоровчий літній табір "Сонячний берег"

 
Подробнее

Оздоровчий літній табір "Сонячний берег"

 
Подробнее