Меню сайта

ДНУ ім. Олеся Гончара

Організація харчування учнів
 

Основними чинниками формування здоров’я-зберігаючого середовища є фізичне виховання, гігієнічний режим праці і відпочинку, режим і якість харчування дітей.

Організація харчування учнів закладу регламентується законами України «Про освіту» (ст. 25), «Про загальну середню освіту» (ст..22), «Про охорону дитинства» (ст. 5), Постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2014 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», іншими нормативними документами.

У минулому навчальному році вжито невідкладних заходів щодо створення умов для організації харчування дітей. Організовано повноцінне, безпечне та якісне харчування дітей (замовлення та прийняття до закладу безпечних і якісних продуктів харчування та продовольчої сировини в необхідній кількості, додержання умов і термінів їх зберігання, технології виготовлення страв, правил особистої гігієни працівників харчоблоку, виконання норм харчування тощо).

Розроблено і затверджено режим, графік харчування дітей у шкільній їдальні.

Учні пільгових категорій отримували безкоштовне гаряче харчування, а саме:

учні з багатодітних сімей – 22 чол.,

учні з малозабезпечених сімей –5 чол.,

учні під опікою та учні з прийомних сімей – 6 чол.,

вихованці ГПД – 6 чол. (на 100%), 5 чол. (на 50%)

              Для учнів 1 - 4 класів надавалося безкоштовне харчування.

Гарячим харчуванням було охоплено 227 учні 1-4 класів, що становило 100 %.

              Учнів 5-11 класів - 206 чол., що становило 82%.

      Таким чином, гарячим харчуванням у школі було охоплено 433 учня, що складає 91 %.

Учнів школи забезпечено питною водою гарантованої якості. На кухні встановлено фільтри, на які є сертифікати якості. У деяких класах використовується альтернативна вода.

Постійно опрацьовувалась та надавалась інформація щодо кількості дітей, які одержували гаряче харчування. Регулярно здійснювалося складання щоденного меню на підставі примірного двотижневого меню-розкладки та затверджувалося директором школи. Проводилася роз’яснювальна робота серед батьків щодо організації харчування в сім’ї дітей різного віку.

Було складено та затверджено списки дітей, які потребують дієтичного харчування, із залученням медичних працівників. Проінформовано всіх батьків про правила одержання безкоштовного харчування та вимоги до оформлення документів.

З представниками ради школи створено групу контролю за якістю харчування дітей, яка працювала впродовж навчального року.

Повернутись до головної

Профиль

Національна дитяча гаряча лінія


1 2 3 ... 33 34 »

"Третє вухо" Випуск 4

 
Подробнее

"Третє вухо" Випуск 3

 
Подробнее

День Гідності та Свободи

 
Подробнее

Шляхами героїв

 
Подробнее

Концерт до Дня вчителя

 
Подробнее

"Третє вухо" Випуск 1

 
Подробнее

"Справжні Козаки"

 
Подробнее

Олімпійський урок

 
Подробнее

Інтелектуально-спортивна вікторина

 
Подробнее

Ранкова зарядка для початкових класів

 
Подробнее